Over Menno

Menno Loos

Mensen die mij kennen beschrijven me als een enthousiaste en gedreven waterval van creatieve ideeën.

Op het moment dat ik overtuigd ben van een idee, concept of business model dan geeft ik de volle 100% en laat ik niet eerder los dan dat ik mijn doel heb bereikt.

Wanneer ik mij zelf in een aantal woorden moet typeren zou ik zeggen:
– aanjager
– betrokken
– vasthoudend
– politiek
– doorzetter

Na jaren bij verschillende bedrijven gewerkt te hebben heb ik er in 2011 bewust voor gekozen om als zelfstandig ondernemer te starten.
Het heeft mij de ruimte gegeven om in alle vrijheid te werken aan mijn onuitputtelijke stroom van ideeën. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid veel te sporten en te werken aan een gezond lichaam en heldere geest. Tot slot, maar misschien wel het belangrijkste is dat ik veel aandacht heb kunnen geven aan mijn jonge gezin en opgroeiende kinderen. Het geeft mij een balans tussen werk en privé die ik aangenaam vind.
VVD Arnhem
Als betrokken inwoner van Arnhem ben ik actief in mijn eigen buurt, onder andere bij de sportverenigingen van mijn kinderen en bij de lokale Oranjecommissie. Op deze wijze draag ik mijn steentje bij aan de leefbaarheid van onze buurt. Als raadslid voor de VVD zette ik mij ook op gemeentelijk niveau in voor onze mooie stad.
Meer over Menno en de VVD


2 Miljoen Handtekeningen
Met het burgerinitiatief 2 Miljoen Handtekeningen heb ik als mede-initiatiefnemer bijna 10 jaar gestreden voor een nieuwe donorwet. Mijn vasthoudendheid en politieke lobby heeft er aan toe bijgedragen dat de nieuwe wet voor Actieve DonorRegistratie (ADR) door de Eerste Kamer werd geloodst en in 2020 wordt ingevoerd. Meer over Menno en 2 Miljoen Handtekeningen

Dyslexie
Mijn dyslexie is naast een handicap – het kost me bijvoorbeeld veel energie om foutloze mailtjes of artikelen te schrijven – ook een motivatie om door te zetten. Het heeft mij verbaal sterk gemaakt, mijn creativiteit ontwikkeld en mijn interesse in innovatie en automatisering aangewakkerd. Tools die spraak in tekst om konden zetten hebben ik bijvoorbeeld vanaf het allereerste begin getest en omarmd.